Sudar vozova u tunelu kod Pančevačkog mosta: Devetoro povređeno, nema poginulih

Devet osoba povređeno u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik-Pančevački most, u blizini izlaza ka Pančevačkom mostu. Svi povređeni su evakuisani, nema poginulih, rekao je sinoć Ivica Dačić.

Policija je evakuisala devet osoba iz dva voza koji su se sudarili u tunelu između Vukovog spomenika i Pančevačkog mosta u Beogradu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić koji je kazao da su na mestu sudara, odmah po dojavi, izašle jake policijske snage, saopšteno je iz MUP-a.

„Izašlo je i 25 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila s obzirom da ekipe Hitne pomoći nisu mogle da priđu mestu sudara“, naveo je Dačić i dodao da su „vatrogasci-spasioci uspeli da dođu do lica i dasu evakuisali devet povređenih i predali ih ekipama Hitne pomoći na dalje zbrinjavanje“.

„Na licu mesta su i dalje pripadnici MUP-a i preduzimaju sve mere i radnje iz svoje nadležnosti“, izjavio je sinoć Dačić.

Sudar vozova u tunelu kod Pančevačkog mosta: Devetoro povređeno, nema poginulih 2

Ministar saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić koji je takođe bio na licu mesta rekao je da nema žrtava i životno ugroženih u sudaru putničkog i teretnog voza u tunelu Vukov spomenik – Pančevački most, dodajući da je, prema informacijama očevidaca, Beovoz je prošao kroz zaštitno svetlo koje ne dozvoljava prolaz i udario u tereni voz koji je čekao dozvolu.

“Pregledano 13 osoba, četiri su prevezene u Urgentni centar. Među njima su mašinovođa i kondukter, koji su zadobili prelome, kao i dva putnika“, rekao je Vesić i dodao da je pored toga devet putnika pregledano i pušteno kući, pošto nisu imali nikakve povrede.

Vesić je novinarima kod stanice Pančevački most rekao da će konkretnije informacije imati posle zvaničnog izveštaja Komisije Infrastruktura železnica.

Prema rečima ministra, ljudski faktor je uzrok, ali će se zakonom predviđeni postupci pokrenuti posle izveštaja.

Saobraćaj je od juče uveče obustavljena, ali se očekuke normalizacija u toku današnjeg dana.

Vesić je zahvalio MUP-u i vatrogascima na brzom reagovanju i najavio da će saobraćaj biti normalizovan danas.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!