Vanredna situacija u Novom Pazaru, Tutinu, Prijepolju

Zbog obilnih kiša, izlile su se reke na području Raške, Novog Pazara, Tutina, Prijepolja, na Kosovu i Metohiji. Vanredna situacija uvedena je u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju.

Na sajtu Grada Novog Pazara objavljeno je da je u poslednja 24 sata palo preko 100 litara kiše po metru kvadratnom u tom gradu.

Direktor JVP „Srbijavode” Goran Puzović izjavio je da je u Novom Pazaru i Tutinu, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja reka, situacija danas pod kontrolom i reke su se vratile u svoja korita.

Osnovne i srednje škole na teritoriji grada Novog Pazara danas ne rade.

Puzović kaže da je trenutno najteža situacija na reci Lim u Prijepolju, gde se sprovode određene mere.

„U toku noći smo postavili zaštitni sistem, a trenutno se u jednom naselju koje je ugroženo ređaju džakovi za odbranu od poplava”, rekao je Puzović za Tanjug i dodao da je na vodnoj jedinici „Lim-Prijepolje” uvedena redovna odbrana od poplava na reci Grabovici u Sjenici, u dužini od 0,7 kilometara.

U Raškoj Vojska Srbije sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije postavljaju peščane bedeme na obali Ibra u centru Raške.

Džakovi sa peskom postavljaju se na pet lokacija na kojima su ugrožena domaćinstva, rekao je za RTS Slobodan Ristović, sekretar Štaba za vanredne situacije.

Nivo Ibra u toj opštini porastao je od ponoći za 66 centimetara, a vodostaj je i dalje u porastu.

Ugrožen je veliki broj kuća, a jedna starija žena je evakuisana.

Usled obilnih padavina koje su pogodile Čačak, došlo je do podizanja nivoa reka na teritoriji grada, a na slivu Zapadne Morave proglašena je vanredna odbrana od poplava.

Prema rečima načelnika Štaba za vanredne situacije grada Čačka, Bratislava Zečevića, do izlivanja reka još nije došlo.

Gradski štab za vanredne situacije i Civilna zaštita grada Čačka uveli su 24-časovna dežurstva i spremni su da reaguju u svakom trenutku.

Ibar raste i kod Kraljevu, ali za sada je situacija pod kontrolom. Nije bilo većeg izlivanja, nijedna kuća za sada nije ugrožena, a nadležni prate situaciju.

Na severu KiM je u pojedinim delovima došlo do izlivanje reke Ibar, zbog čega su poplavljeni brojni pomoćni objekti i voda se približava kućama, a slična situacija je i u pojedinim opštinama južno od Ibra.

Regionalno vodovodno preduzeće Mitrovica upozorilo je građane da ne konzumiraju vodu sa česme zbog mogućeg zagađenja nastalog zbog obilnih padavina, prenosi Ekonomija onlajn.

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!