Užas kod Vlasotinca: Čekićem zverski tukao konja

S.P. (73) iz sela Stajkovca kod Vlasotinca zverski je u petak maljem pretukao svog konja, najviše ga udarajući u predelu glavu, a od sigurne smrti jadnu plemenitu životinju spasao je njegov unuk koji je pozvao u pomoć Gorana Momčiloviča iz Udruženja za zaštititu životinja sa sedištem u Lebanu.

“Kada sam stigao u domaćinstvo Petrovića sačekao me unuk, ali konja nije bilo. Reko je da ga je deda izveo iz dvorišta. Posle pet minuta javlja se njemu drug i kaže – dođi brzo, tvoj deda mlati konja čekićem u glavu”, kaže Momčilović.

Dedu i već unezverenu i povređenu životinju zatekli su 500 metara dalje od kuće, prenosi Jugmedia.

Prizor je bio jeziv. Nikada u životu nisam video onako jeziv prizor. Razjareni deda udara čekićem, nalik malju, životinju po koja leži na zemlji. Konj u lokvi u krvi, deda u krvi, čekić u krvi”, svedoči.

Pošto su dedi jedva oteli čekić, pozvali su policiju i veterinarskog inspektora koji je odmah dao nalog da se konj oduzme, a po životnju su došli prikolicom došli predstavnici ZOO Planet i odveli ga u Niš.

Policija ga je, kako je potvrđeno Jugmediji, priveden i saslušan, ali je sinoć pušten kući.

“Iz Zoo Planete su nam rekli da je konj uspeo da ustane, ali da odbija hranu i vodu. Potreban je neki serum iz Austrije da bi se oporavio, pa će sutra biti naručen. Međutim, ja se bojim da konj ima prelome po celoj glavi jer ono su bili divljački udarci”, kaže Momčilović.

Kako je njemu ispričano, isti čovek ponašao se slično i prema drugom konju i kravi iz svoje štale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *