Nebojša odlučio da se vrati u dedovinu

Dvadesetsedmogodišnji Nebojša Stefanović pre nekoliko meseci vratio se na svoju dedovinu. U Prliti kod Zaječara radi na tome da domaćinstvo stavi na noge jer želi da ovde odrasta njegov četrnaestomesečni sin Mihajlo, prenosi ZAmedia.

Obnovio je voćnjak, nabavio jednu kravu i uz ovce koje takođe uzgaja, planira da se posveti i razvoju svinjarstva.

Gotovo napušteno selo sa sveka 30ak meštana za njega je savršeno mesto za život. I pored loših puteva koji vode do Prlite, seoska idila nedaleko od Zaječara presudila je da ovaj mlad čovek sa suprugom i sinom najveći deo vremena provodi ovde. Potok koji protiče kroz dvorište pravo je blago za jedno domaćinstvo koje uzgaja oko 15 grla.

– Seoski resursi su dosta veliki ima dosta pašnjaka, selo je bogato vodom – priča Nebojša.

Na livadi kraj njihovog doma uživaju ovce, a društvo im prave jedna krava i magarence koje je Nebojša dobio u miraz. Kada je reč o povećanju stočnog fonda, u narednom periodu planira da razvija svinjarstvo.

– Imamo autohtonu rasu moravku, planiramo da to proširimo da bude na boljem nivou i da bacimo u tov još nekoliko tih suprasnih krmača, da bude što zdravija proizvodnja – priča on.

Iako su neophodna velika ulaganja, nema odustajanja. Ovde su oživeli i voćnjaci gde Stefanovići uzgajaju šljive i dunje za svoje potrebe, a nađe se i poneko drvo kajsije i trešnje, a pažnju obraćaju na očuvanje starih sorti.

Dok mama brine o četrnaestomesečnom Mihajlu, tata uspeva da završi sve obaveze. Za sada ne posustaje i nada se da će u komšijske kuće stizati sve više mladih koji će vratiti nadu u oporavak sela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!