Legenda od Šibenika do Nju Džersija

U Hrvatskoj uskoro počinje snimanje celovečernjeg igranog filma o Draženu Petroviću.

Reditelj Danilo Šerbedžija uskoro počinje snimanje igranog filma o Draženu Petroviću, za koji su producenti filma prošle godine od Hrvatskog audiovizuelnog centra (Havc) dobili 730.000 evra. Završetak snimanja filma o košarkaškom velikanu, koji je preminuo prije 30 godina, očekuje se na jesen sljedeće godine, otkrili su za Tportal.hr producenti filma.

Film je u produkciji Kinoteke pod režijom Ljube Zdjelarevića, a scenario je napisao Ivan Turković-Krnjak. Dugometražni film će obuhvatiti sve važne periode u životu jednog od najboljih košarkaša sveta, a Havac se nada da će ispraviti nepravdu što nije snimio dugometražni film o Draženu Petroviću.

Zdjelarević je za Tportal.hr rekao da trenutno biraju glavne i sporedne igrače. Film su podržali Havc i Srpski filmski centar, a još se čekaju rezultati nekih javnih konkursa sa koprodukcijskim partnerima. Prema rečima producenta, imaju podršku hrvatske nacionalne televizije HRT, Erste banke, Atlantik grupe i košarkaških klubova Šibenka i Cibona. Sponzorstvo je obezbedio Olimpijski komitet Hrvatske, a partner je pronađen i u Sjedinjenih Država, i to u kompaniji JDS Sports, koja je vlasnik košarkaškog magazina Slam, prenosi Delo.

U stvaranju filma producenti sarađuju i sa porodicom Petrović. Mama Biserka Petrović prati naše korake i često nesebično posvećuje vreme da nam pomogne, kao i Draženov sinovac Marko Petrović”, rekao je Zdjelarević za Tportal.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *