Fudbaleri Srbije protiv Bugarske za istorijski plasman na Evropsko prvenstvo

Fudbaleri Srbije danas od 15 sati na novootvorenom stadionu „Dubočica” u Leskovcu dočekuju Bugarsku u poslednjem kolu G grupe kvalifikacija i žele da izbore istorijski plasman na Evropsko prvenstvo, prvi posle 24 godine.

Timu selektora Dragana Stojkovića Piksija biće dovoljan i bod, ali svi žele pobedu.

„Srećni smo što prvi put van Beograda, na jugu Srbije, igramo ovako važnu, najvažniju, utakmicu u ovim kvalifikacijama”, rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Nemam ni najmanju dilemu oko sastava tima, znam startnih 11 i jedva čekamo utakmicu, dodao je on.

„Moramo da budemo oprezni, siguran sam da će utakmica da bude zahtevna jer imamo rasterećenog rivala. Ipak, kad smo već ovde ne pomišljamo da propustimo ovakvu šansu”.

Ovo je istorijska utakmica i ne mogu Bugari da imaju veći motiv od nas, naglasio je selektor, navodi Tanjug.

„Ovo je velika utakmica i za njihove karijere. Verujem da ćemo uz podršku sa tribina da budemo pravi i da pobedimo”, naglasio je Stojković i dodao da je emotivan jer je ekipa smeštena u Nišu, njegovom rodnom gradu, a bio je i kapiten na poslednjem učešću na Evropskom prvenstvu 2000. godine.

Na pitanje da li je posebna motivacija što će predsednik Aleksandar Vučić gledati utakmicu, Stojković je rekao da će mu biti drago da dođe i da da veruje da će biti vatreni navijač.

„Mislim sa cela Srbija željno iščekuje plasman na Evropsko prvenstvo, naravno i predsednik, uostalom on je mnogo i učinio da bismo bili ovde. Bez političke podrške možete da maštate o 100 Marakana, ali ne bismo ih dobili, ne bismo izgradili ni ove stadione”, naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić istakao je da je ekipa u jako dobroj situaciji i da želi to da kruniše dobrom igrom i pobedom u stilu ode na kontinentalnu smotru.

„Posle dva Svetska, bilo bi lepo da odemo na Evropsko prvenstvo. Nadam se da će postati normalno da Srbija ide na svako veliko takmičenje. Svi mi u srpskom fudbalu želimo da tako bude i samo neka se tako nastavi”, poručio je Tadić i dodao da nema ništa protiv da se uvek rešava u poslednjem kolu, ali da uvek ode na veliko takmičenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prava Pekara počinje sa radom u Smederevu!

Radno vreme objekata je od 06 do 18

Očekujemo Vas!